30.5.11

Όλα είναι φλου

Η πόλη είναι κόκκινη και κίτρινη και πράσινη και μπλε, κυρίως θαλασσί. Οι αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο είναι εκείνοι που της δίνουν χρώμα, όπως και οι διάφορες εκδηλώσεις, οι διάχυτες μουσικές, οι θεατρικές παραστάσεις και τα πάρτι μας! Ίσως από αύριο ξεκινούν τα μπάνια στις θάλασσες της Νιρβάνας που δείχνουν πανέμορφες. Χαρά διάχυτη, βιβλία σκορπισμένα στο σπίτι - είμαι σε δίλλημα μεταξύ Cummings κι ενός μυθιστορήματος με τον τίτλο "Η Πρώτη Λέξη". Φυσικά θα νικήσει ο Cummings, μα το άλλο μπαίνει στη λίστα των βιβλίων που σύντομα θα διαβαστούν. Ταινίες και έξοδοι, παντού και οπουδήποτε, και τώρα βρίσκω χρόνο και δημοσιεύω αναρτήσεις που μάζευα τόσο καιρό στα πρόχειρα. Μπαμ μπουμ, ίσως και να κουραστείτε - δε λέω τίποτε ενδιαφέρον, μπούρου μπούρου για το τίποτε. Είναι, βλέπετε, όμορφα κι ελεύθερα, με κλειστά πατζούρια μέχρι το μεσημέρι, κολυμβητήρια και φίλους που τόσο καιρό είχαν χαθεί από προσώπου γης λόγω διαβάσματος και τώρα μεταμεσονυκτίως συναντώ εδώ κι εκεί. Κι είναι (γράφω σχόλιο σε φιλικό μπλογκ) ορισμένοι αγανακτισμένοι που προτείνουν όμορφες δράσεις τα απογεύματα, κι είναι άλλοι που αντιπροτείνουν άσχημες αντιδράσεις, μα εν πάση περιπτώσει κάτι γίνεται κι ο κόσμος κινείται. Κι έτσι καθώς βγαίνουμε απ'τα καβούκια μας, βγαίνει κι ο ήλιος. Κι ο Θερμαϊκός είναι βρώμικος όσο ποτέ μα εμείς περπατάμε πάνω-κάτω στην παραλία. Θα συναντηθούμε μου είπαν με τον Παύλο, Πήλιο Πήλιο. Τόσο όμορφα μετά από καιρό και τόσο καλοκαιρινά. Και σε λίγες μέρες όλα θα είναι ομορφότερα ακόμα, υπό το κίτρινο φως.

4 σχόλια:

 1. Αν και εδώ που είμαι τίποτα δεν είναι τόσο όμορφο και ξέγνοιαστο όσο περιγράφεις, μου έφτιαξες το κέφι με ένα τρόπο και με έβαλες σε ανάλογο μουντ.Και περιμένω 1 μήνα ακόμα για να μπορώ να είμαι κι εγώ έτσι.όσο γίνεται!Καλό καλοκαίρι!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ, λιγουλάκι υπομονή! Όλα τα δύσκολα περνάνε αργά ή γρήγορα - συνήθως βασανιστικά - αλλά τελειώνουν, ουφ! Να έρθεις πια, να απολαύσεις Ελληνικό ήλιο και ελληνικό φραπέ, χεχε! :) Ευχαριστώ πολύ πολύ για την επίσκεψη και για τις ευχές! Και στα δικά σου...:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. cummings δαγκωτό! πάντα να γράφεις, φαίδρα, μην σταματήσεις παρακαλώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι!!! Αχ, Μαιρού, διάβασα τα 'Παραμύθια' του σήμερα το πρωί! Είναι υπέροχα, γλυκύτατα και πολύ έξυπνα!!! Λέει τα έγραψε για την κόρη του, όταν ήταν μικρή! Τώρα διαβάζω ποιήματα :)

  Μαιρού μου :) Είσαι έμπνευση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή